Coronavirus

Maatregelen paardensportverenigingen:

Helaas hebben wij allen nog steeds te maken met het corona virus en daarom zal het komende winterseizoen programma dan ook heel anders er uit zien dan
andere jaren.

ONDERSTAAND EEN OVERZICHT VAN DE GELDENDE MAATREGELEN IN DE PAARDENSECTOR T/M 14 JANUARI.  

Dit is wat nu bekend is. Het kan zijn dat hier de komende dagen nog wijzigingen of aanvullingen op komen.

  1. Alle binnensportlocaties zijn dicht. Buitensportlocaties blijven geopend voor alle leeftijden tussen 05.00 en 17.00 uur. Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten en onderlinge wedstrijden rijden op de eigen manege of vereniging, zij hoeven geen 1,5 meter afstand te houden. Dit geldt ook voor F-proeven.

    Het verzorgen en individueel rijden van paarden moet altijd doorgaan omwille van het welzijn van de paarden. Indien nodig voor de veiligheid van de ruiter mag dit onder begeleiding. Publiek is hierbij niet toegestaan. Binnen paardensportaccommodaties moeten daarom aangepast open blijven voor de dagelijkse verzorging en beweging van paarden.

  1. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Alle (amateur)wedstrijden t/m 14 januari worden geannuleerd.

    Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten onderlinge wedstrijden rijden op de eigen manege of vereniging, zij hoeven geen 1,5 meter afstand te houden. Dit geldt ook voor F-proeven.

  1. Er geldt een verbod op evenementen.
  2. Buitenritten (in de openbare ruimte) zijn toegestaan met maximaal twee personen exclusief instructeur.
  3. Buiten geldt er een maximum groepsgrootte van 2 personen vanaf 13 jaar. Mensen die op 1 adres wonen zijn hiervan uitgezonderd.
  4. Er geldt een verplichte sluiting voor horeca en sportkantines. Alleen toiletten mogen toegankelijk blijven op sportlocaties buiten.

Wel willen wij u als lid nogmaals wijzen op de onderstaande regels.
o Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
o Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
o Vermijd drukte.
o Was vaak je handen.

In de toiletten zijn de nodige hygiëne maatregelen getroffen, tevens wordt er vaker schoongemaakt.

Om gebruik te kunnen maken van de faciliteiten in de manege is tot nadere orde een geldige QR code verplicht, volgens de besluiten van het kabinet. Deze geldige QR code geldt voor iedereen boven de 18 jaar, ook voor publiek. Tevens is het dragen van een mondkapje binnen verplicht.

Probeer het aantal mensen in de manege beperkt te houden tot het minimum.

Bakbezetting

Agenda